måndag 24 mars 2014

Welcome to Sweden. :)

Sverige har det så bra nu. Vi har bara ett stort antal arbetslösa ungdomar som är för lata för att söka ordentligt jobb. Dessutom bor alla kvar hemma tills dem är 30, fy vad lata. Höja pensionsåldern så att våran kära far- och morföräldrar ska få jobba kvar istället för att avsluta och låta nya krafter ta över. Ja ack så fin Sverige vi har idag. Men det är nåt som är fel. Betyget sjunker på skolorna, eleverna är sämre! Så då har briljanta alliansen kommit på att införa betyg redan från 4:e klass. 

Ja visst låter det fint så där? Låter inte lika fint att säga att Alliansen skapar en mini USA av Sverige och om allt går som dem vill, ja ni vet själva hur underbart USA har det. En sjuk system där korruptionen är stort. Där klass skillnaderna är mycket tydliga, där sjukhuserna är dåliga etc.

Varför vill dem pressa barnen ännu mer. När jag gick i grundskolan så fick jag inte betyg förrän vid 8:an. Vilket jag tycker var super bra. När man kommer till mellanstadiet så letar det flesta efter en identitet. Man växer och försöker hitta sig som person. Man går igenom flera olika stadier för att behövas pressas ännu mer med en siffra på ett papper. Istället räckte det med, "du är duktig", "jätte bra", "du måste öva mer på det", "du kan bättre". Det förstärkte ditt självförtroende och vilja att studera. Viktigast av allt, du behövde inte jämföras med någon i klassen. Det räckte att man själv visste vilka som va ljushuvudena. "de smartaste". Vilket egentligen inte existerar, bara att man lär sig alla i olika takter. Vissa har det svårare än andra och klassas som idioter. För andra räcker det med att plugga dagen innan och kallas jätte smart. 

Det är där SVERIGE borde satsa pengarna. Mindre klasser och på lärarna. För vi är alla olika. 

Visst kommer många säga; men vadå? Jag hade motiveras mer och jag var redan duktig. 
Då säger jag....ALLA ÄR FORTFARANDE OLIKA. Av 25 elever, kanske 3-5 får inga men av tidiga betyg. Det är fortfarande 20 kvar... 

Så trött på att se alliansen förstöra Sverige genom att göra en liten USA av det. 

Peace¨
Nathy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar