söndag 23 mars 2014

Goodbye Drama

Visa personer måste man acceptera att dem inte kommer ändras och då är det bäst att släppa dem. Envisas inte om att behålla personer som bara skadar med sin närvaro. Speciellt om dem har psykiska sjukdomar och är instabila. Hur synd du än tycker om personen, så skadar du honom/henne och dig själv genom att hålla kvar den och acceptera vad dem gör. Det är ingens skyldighet att försöka göra någon lycklig när den personen inte ens ger lite av sig själv för att vilja ändra sig. Det är inte vårt skyldighet, känna oss som om VI är dem som ska få personen att bli lycklig. För tyvärr instabila personer som oftast har en psykisk sjukdom bakom är ingen vi kan hjälpa om inte den söker professionell hjälp. Det finns en gräns av hur mycket man kan tåla av drama, diskussioner och se dem förstöra sitt liv utan att lyssna. För du försöker hjälpa dem, men dem kommer alltid att se sig som offer oavsett vad. Va där, lyssna. Men måttligt. De är hemsk att släppa taget, för man vill hjälpa, men inte om du inte mår bra av det!

Av egen erfarenhet så vet jag hur farligt sjukt långt man kan komma om man inte får hjälp. Ju mer du vill hjälpa dem, desto farligare och mer vrickade åtgärder tar dem pga sina humörsvängningar. Till slut är du den onda och sen blir det krig mot dig.

För eller senare kommer personerna inse vad dem gör. Den dagen hoppas jag dem får hjälp och stöd. Jag hoppas dem finner lyckan o ro i hjärtat som alla förtjänar. Men låt inte det drabba ditt liv.

chauu
Nathy 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar