måndag 17 februari 2014

Who are you to judge her?

Det är ingen hemlighet att jag för snart 4 år sedan hamna i kanske den tuffaste perioden av mitt liv. Under den tiden fick jag min övervikt som hamna på 30kg, inget som inte syns eller? haha 
 Idag känns det inte så konstigt att prata om det eftersom det är av personliga skäl det hände. Det som också gör att det känns bra att prata om det, är att jag åtminstone gör något åt det nu. Egentligen har jag alltid kämpat med vikten. Men vad är skillnaden nu med innan? Livet helt enkelt. Har alltid haft bra självförtroende men riktig dålig självkänslan. Bara ännu ett offer i denna jädrans samhälles utseende fixering.
 Hela mitt liv har jag mött människor som tror sig ha rätt att döma andra bara genom utseende, men dem har INGEN aning om vad den personen har för historia bakom sig. 
 Det är en sak att vara mullig och en annan att ha en övervikt som är skadlig för hälsan. Jag tyvärr tillhör den sist nämnda men börja som den första, något som jag borde ha lärt mig vara nöjd med.
 Jag tror att man först av allt ska acceptera att det är farligt vara så överviktig och det andra är att göra nåt åt det. Något jag som sagt försökt många gånger, men det är tufft speciellt när man inte ha en bra självdisciplin. Men det har ändrats, för nu känns det som om jag är skyldig min kropp att vara frisk. Vi lever bara en gång (kliche) och vår kropp är vår tempel så det är oerhört viktig ta hand om sig med regelbunden träning. Det handlar inte och det har ALDRIG handlat om utseende. Det är bara vår sjukt primitiva samhälle som skapat den tanken.

 Träning = viktminskning = snygg o smal = positiv. 
Helt fel! 
 Träning = uthållighet = mer energi = FRISK. 

Så att efter ha hört och läst mycket om detta så är det bara att inse. Fysisk träning och en hälsosam kost är nödvändig, vikten avgör inte hur frisk du är. Sedan att man egentligen borde satsa på psykisk träning, som att acceptera dig själv hur du är och andra. Det är en annan sorts träning ALLA människor borde göra VARJE DAG. För vad händer sen när du hamnar i din målvikt?  Om du inte älska dig själv nu kommer du knappast älska den personen du blir sen. Du kommer alltid att hitta fel! 

Träna hjärnan. Läs, diskutera och lär att acceptera dig själv, IDAG.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar